Jong Muziek: de liefde blijkt wederzijds

Wanneer Pompelmoes hun eerste nummer a capella inzet, had de binnenkoer van het Fort Napoleon evengoed die van een oude abdij kunnen zijn. Het spel van hun twee stemmen heeft bijna iets sacraals. Samen, maar ook apart, kunnen ze vocaal het hele spectrum aan. Het is een bijzonder duo: Tara Pasveer woont in Londen, Viktor Perdieus in Gent. Ze zien elkaar maar af en toe om dan heel intens te repeteren. Beide spelen ze verschillende instrumenten: retro keyboards, drums, banjo, saxofoon, xylofoon en zelfs een drinkfles worden ingezet. 

Even verschillend zijn hun nummers: van de wondermooie, feeërieke samenzang in het openingsnummer gaan ze naar elektronische folk-pop met een aanstekelijke cadans. In hun teksten zit het verlangen naar vrijheid. De falset en het saxofoonspel van Perdieus raken diep, de zang van Pasveer ontwapent. Ook hun enthousiasme overtuigt. Hier en daar loopt er iets mis, maar dat lijkt hun plezier alleen maar te vergroten. Speels en komisch, het publiek hebben ze op hun hand. De liefde blijkt wederzijds: “Fijn, zo’n luisterend publiek. We hebben nog nooit voor zoveel mensen gespeeld.” Fingers crossed dat nog velen na ons de frisse songs van Pompelmoes mogen horen! 

Bedachtzaam en intrigerend 

Of we nog wat dichter willen komen? In een halve cirkel zitten we op het stationsplein rond Jacobin – hijzelf zit in kleermakerszit voor zijn loopstation en sample pads. Met junglegeluiden van apen en vogels trekt de producer/mixer ons zijn wereld binnen. Twee werkelijkheden ontstaan zo parallel naast elkaar: de drukte van rollende trolleys, taterende toeristen en het alarmsignaal van een brug versus het eiland in de nacht dat Jacobin creëert. Het geluid van de meeuwen boven ons kan in beide werelden bestaan. Na een tijdje spoelt het gitaarspel over de samples en loops heen en haalt het af en toe rauw uit. Het heeft iets meditatief. 

Wanneer wat verderop een groepje op een djembé begint te spelen, gaat de omgeving van het stationsplein wel erg overheersen. Knap hoe Jacobin het niet aan zijn hart laat komen en zijn wereld verder blijft opbouwen. Bedachtzaam, intiem, intrigerend. Laat u vooral eens meevoeren. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.