HET WAS AAN… Lucas De Man

HET WAS AAN…
LUCAS DE MAN


Toen ik vorig jaar rondliep op TAZ, tijdens de sterke editie met Barbara Raes als centrale gast, had ik twee doelstellingen voor mezelf geformuleerd.

  1. Ik wou meer inhoudelijke pers. Daarmee bedoel ik dat ik wou dat het thema meer inhoudelijk besproken zou worden in de media.
  2. Ik wou nog meer diversiteit in bezoekers, artiesten, vormen, plekken en invalshoeken. Ik wou laten zien dat er veel meer soorten theater en podium bestaan dan enkel toneel, dans en de traditionele labels. Ik wou graag meer mensen uit zowel het bedrijfsleven als het middenveld als de welzijnssector tussen het reeds bestaande publiek. En ik wou dat er veel meer artiesten met een niet typische Vlaamse naam waren zonder dat dat een onderwerp hoefde te zijn.

Nu, vlak voor het einde van het festival kan ik met trots zeggen dat de inspanningen van het hele TAZ-team, de gastcuratoren Emma Lesuis en Oshin Albrecht, alle leden van Stichting Nieuwe Helden en de vele, vele organisaties en vrijwilligers die met ons meewerken, hun vruchten hebben afgeworpen. De slogan het is aan jou, mij, ons hebben we met 650 mensen gevormd op het strand van Oostende. Het filmpje werd massaal gedeeld op sociale media, met meer dan 40.000 views, en was op regionaal en nationaal nieuws te zien. Daarnaast hebben we onze eigen Knack gemaakt en hebben alle kranten mooie, inhoudelijke artikels en interviews gepubliceerd. Dank aan de media.

Daarnaast ben ik ontzettend blij dat er zo ontzettend veel mensen waren, en dat uit alle geledingen van de samenleving. TAZ is een plek van ontmoeting, bezinning, verdieping en beroering en dat hebben we dit jaar meer dan ooit uitgedragen.

Tien dagen lang hebben we met alle medewerkers, makers, vrijwilligers, sponsors en steuners geprobeerd het publiek te raken, te laten nadenken, te activeren, hoop, troost en energie te geven… Het grootst mogelijke compliment dat we kunnen krijgen, is dat dat gelukt is. En dat is het.

Dank aan iedereen.

En al mijn liefs en steun aan de volgende curator, Caroline.

Lucas De Man was inspirator en gastcurator voor deze editie van TAZ.

Credits
Illustratie: Janice Feryn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.