HET WAS AAN… Heleen Driesen

HET WAS AAN…
Heleen Driesen


Ze starten hun dispuut omstreeks 1.45 uur in de ochtend. Hij leunt achteruit op de motorkap van een kleine witte Citroën, zij staat druk gebarend voor hem. Ik heb het raam van mijn slaapkamer opengezet. Op het zevende verdiep telt luistervinken niet meer. Zesentwintig minuten lang hoor ik alleen maar haar stem. Hoge tonen reiken verder, denk ik ter verdediging. Het verhaal krijg ik niet helemaal mee, wel de intensiteit. Dat is wat telt, heb ik hier geleerd.

Morgen is de laatste dag van mijn eerste keer. Ik ben op zaterdag toegekomen, drie dagen na de officiële opening. De vacature had vermeld: redacteur voor de hele periode. Ach, die zucht naar volledigheid. Ik koester de prachtige voorstellingen die ik niet heb gezien, de heerlijke mensen die ik niet heb gesproken, de Dark ’n Carly’s die ik niet heb geledigd, de cheek to cheeks die ik niet heb gedanst. Hoewel – vanavond.

Ik was al eerder in deze stad, aan deze kust. Al kan ik me dat niet meer zo precies herinneren. Ik zie me nog een rolstoel voortduwen over de dijk en ijs eten in een verguld salon. De zee is weg uit het plaatje. Vandaag heb ik ze voor het eerst pas teruggezien. Het regende, ook voor het eerst. Ik heb de druppels in mijn nek gevoeld en me dat proberen in te prenten. Een lichaam onthoudt beter dan een geest, geloof ik heilig. En goddank, sommige eerste keren mag een mens nog overdoen.

Ik had ooit een liefde. Hij zou hier later als theatermaker op scène staan. Dat was beslist. Op een onbewaakt moment liep ik hem tegen het lijf. We hebben niet echt gepraat na onze laatste keer. Dat deden we ook nu niet. Laatste keren moet je niet willen overdoen.

Om 02.30 uur is het stil. Ik heb het moment gemist waarop ze uiteen zijn gegaan. Misschien hebben ze het bijgelegd. Misschien maken ze dadelijk samen hun eerste keer, of herbeleven ze die. Ik hoop dat het intens mag zijn. Nagenoeg onvergetelijk.


Heleen Driesen is redacteur bij de TAZette en was de afgelopen week voor het eerst op TAZ en in De Grote Post.


Credits
Illustratie: Janice Feryn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.