Aan wal: De optimistenklasse

Dat Theater Aan Zee bovenal veel theater is, daarmee vertellen we niets nieuws. Toch valt er ook dit jaar heel wat te ontdekken, waarvoor geen microfoons moeten worden aangesloten, noch spotlights worden afgesteld.

Zo kun je van woensdag 28 juli tot zaterdag 7 augustus in de Kunstencampus aan Zee de verschillende zeilen ontdekken die kunststudenten ontwierpen voor de optimisten bootjes die de Brusselse reus begeleidden bij zijn intrede in Oostende.

In volle lockdown werd deze colonne gecreëerd door Masterstudenten Beeldende Kunst van alle slag. Studenten schilderen, beeldhouwen, fotografie, grafiek, en textiel namen deel, en konden hun verbeelding botvieren op oude zeiltjes, geschonken door Sport Vlaanderen. Vervolgens koos de jury, waaronder Philippe Van Cauteren van het SMAK en curator-docente en textielontwerpster Marie Mees, uit 39 inzendingen de laureate: Margot Van den Berghe.

Eenmaal gedroogd na het overleven van hun koudwatervrees, worden de zeilen tentoongesteld én per opbod verkocht. Met de opbrengst van de verkoop worden de studenten die aan deze wedstrijd meededen ondersteund.


In de Kunstencampus kan je ook de documentaire van Lou Lambrecht en Basile Rabaey (masterstudenten film/fotografie LUCA Gent) bekijken. Op kunstige wijze geven ze een inkijk in het creatie- en presentatieproces van De Reus in de Mens.

Meer info

© Inge Baes

Caroline Pauwels & Philippe Van Cauteren bij het winnende zeil van Margot van den Berghe
© Lou Lambrecht en Basile Rabaey

© Basile Rabaey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.