NADORST#2 🍸 Ann en Liesbet

“Heb je zin om met ons eentje te drinken?” Met deze simpele vraag nodigen Amber en Zoë je uit na de voorstelling. 

Aan het uiteinde van het Westerstaketsel staat sinds dinsdagmiddag een vierkant platform: de setting voor Violin Phase, de voorstelling van Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas. Enkele keren per dag bestijgt een danseres het platform, voor een dans van 20 minuten. 
In het publiek zitten Ann & Liesbet, al lange jaren vriendinnen sinds de jeugdbeweging en nu samen in het koor. Vandaag zijn beiden voor het eerst op Theater aan Zee. Ann sleurt nog, vers aangekomen in Oostende, een reistas achter zich aan. Helemaal klaar om drie dagen Theater aan Zee te beleven. 

“Ik ben nog maar een uurtje in Oostende, en ben rechtstreeks van het station hierheen gekomen”, vertelt Ann. Tijdens deze drie dagen aan zee willen ze zich vooral laten verrassen, al heeft het duo wel een grote voorliefde voor dans. “Zelf heb ik lange tijd gedanst,” vult Liesbet aan, “maar naar zo’n beheersbaarheid van het lichaam kijk ik echt op. Ik zag al enkele voorstellingen van Anne Teresa De Keersmaeker, en wilde deze zeker niet missen. Alleen jammer dat de passen van de danseres niet zichtbaar waren, iets wat erg kenmerkend is voor het werk van De Keersmaeker. In het zand hadden die sporen wel een extra meerwaarde gehad. Toch blijft het een unieke ervaring om dit hier in de wind en de zilte zeelucht te mogen beleven.” 

Ann en Liesbet aan de cava op de pier.

De glaasjes cava raken snel leeg, zo net voor de middag. “Straks gaan we richting ons verblijf in Nieuwpoort,” gaat Ann verder, “maar vanavond keren we terug voor een voorstelling aan het Scheepswerf, Wij, de Verdronkenen van WALPURGIS.” Onze tip om vanavond met de overzetboot richting de voorstelling te gaan, zullen de twee vriendinnen zeker opvolgen – wat ook bevestigd wordt wanneer we ze even later zien zoeken naar waar die overzetboot precies aanmeert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.