Solidaire Ochtenden

Dries Himpe en Fransien Vanderput/TAZ

Tijdens vier afzonderlijke festivals in België en Nederland gaan verschillende makers met elkaar, of met curators, in gesprek over hun artistieke praktijk en over de manier waarop een meer solidair evenwicht kan worden bereikt. Hierbij worden op basis van verschillende thema’s actuele kwesties aangekaart en onderzocht.

Heeft iedere individuele maker een eigen zakelijke equipe nodig, zoals steeds vaker het geval is? Kunnen we zelf, peer to peer, een nieuwe instelling of instituut tot stand brengen en hoe zorgen we er dan voor dat dit aan de eisen van ons werk voldoet? Hoe is de balans tussen autonomie en collectiviteit? Kan het vormen van coöperaties de grond onder de voeten bieden die nu voor zoveel ‘onafhankelijke’ makers ontbreekt? Kunnen we gedeelde afspraken maken over wat een coproductie moet inhouden en hoeveel een voorstelling kost? Kunnen we ruimte, tijd, materiaal en expertise delen?

De gesprekken worden opgenomen en in de vorm van een podcast aan de gemeenschap teruggegeven. Luister hier naar de podcast.

© Heidi Mares

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.