Mijn broer: The walrus

Colette Goossens is een jonge actrice en theatermaakster. In haar zelfgeschreven voorstelling ‘Mijn broer: The walrus’ brengt ze haar rouwproces van het verlies van haar broer in beeld. Het is een samenspel tussen muziek en woorden, tussen broer en zus.

Colette: “Mijn voorstelling gaat over mijn broer. Mijn broer is zes jaar geleden gestorven en ik probeer in de voorstelling mijn verhouding tot hem bloot te leggen en voorbij te gaan aan de clichés over rouwen of over een rouwende vrouw, omdat dat heel complex en wisselvallig is en daar speel ik een spel mee.”

Colette: “Ik wil vooral met deze voorstelling tegen iedereen zeggen: ‘Neem uw tijd maar om te rouwen en trek u vooral niets aan van hoe dat rouwen ons opgelegd wordt.'”

Colette: “Ik heb deze voorstelling al binnen gespeeld, in de context van de school en ik heb het ook mogen spelen voor het Cultureel Centrum van Lier en dat was ook buiten, maar daar was niet zoveel wind als hier. Ik ben heel blij om aan zee te zijn met mijn walrus, omdat ik dat heel poëtisch vind, omdat een walrus in de zee hoort. Ik vind de locatie op Theater aan Zee heel mooi met een heel mooi uitzicht, dus ik ben super tevreden eigenlijk.”

Colette: “Het voelt echt superfijn aan om een deel van het Jong Werk te zijn, omdat het een superleuke groep is met allemaal leuke mensen. Over hun werk kan ik nog weinig vertellen, want ik heb nog veel niet gezien. Maar het voelt wel als een heel warm nest en dat verlaagt de druk om te spelen en om voor elkaar te spelen.”

Colette: “Mijn broer heeft vlak voordat hij stierf een plaat opgenomen met twaalf nummers, maar hij heeft die nooit uitgebracht en mijn gezin heeft die eigenlijk post mortem uitgebracht. Ik heb indirect die rechten geërfd en ik wou daar heel graag een dansvoorstelling op maken, maar al snel kwamen daar heel veel woorden bij kijken. Ik heb geprobeerd een soort samenspel van muziek en mijn woorden te maken, zijn woorden en mijn woorden te mixen. Een nummer begint met ‘Let me introduce myself, oh baby I’m the walrus’. Dat is geïnspireerd op The Beatles, maar dat was voor mij een heel grote trigger om hem een soort van nieuwe identiteit geven of iets wat dat hier wel wezenlijk aanwezig kan zijn en daardoor heb ik een walrus gemaakt.”

Colette: “Mijn broer heeft dramaopleidingen geprobeerd, hij heeft twee jaar aan het conservatorium gestudeerd en een jaar aan het RITCS, maar hij was heel ziek en dat lukte niet zo goed voor hem om persoonlijke redenen. Hij is acht jaar ouder en ik heb bewust voor het KASK gekozen, omdat hij daar niets mee te maken heeft. Desondanks voelt dat wel heel vreemd om daar af te studeren, omdat ik nu iets afrond wat hij nooit heeft kunnen afronden, omdat hij dood is gegaan.”

Colette: “Ik wil dat iedereen naar mijn voorstelling komt kijken, omdat ik het verhaal graag wil delen en ik klaar ben om dat te delen.”

Beelden: © Ken Aelbrecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.